Włoski smak pod sokołowskim patronatem
23 lutego 2019 r. w Augustowie odbył się konkurs kulinarny Arte Culinaria Italiana, którego pomysłodawcą jest znany szef kuchni Giancarlo Russo – autorytet kuchni włoskiej w Polsce. O miano najlepszych kucharzy rywalizowało ze sobą dwanaście profesjonalnych ekip kucharskich. Do zadań uczestników należało m.in. przygotowanie dania z sezonowanego rostbefu, o którego dostępność zadbała firma Sokołów.
Zadaniem duetów kucharzy było przygotowanie dwóch potraw: pierwszej na bazie makaronu oraz drugiej – z rostbefu sezonowanego na sucho Uczta Qulinarna. Liczyły się kreatywność, szybkość, a także sposób zaserwowania dania.
Najlepsza okazała się reprezentacja restauracji Ed Red z Warszawy – zwycięskie potrawy to spaghetti alla chitarra con cozze oraz rostbef na tagliatelle z cukinii ze skwarkami z homara na collie pomidorowo-balsamicznym. Serdecznie gratulujemy!
Zwycięzcy konkursu otrzymali atrakcyjne nagrody ufundowane przez firmę Sokołów. Każdy, kto pojawił się na wydarzeniu, mógł liczyć na degustację przepysznych przekąsek na firmowym stoisku.