Czy wiesz, że...

Z pewnością słyszałeś, że Sokołów S.A. to jeden z największych i najnowocześniejszych producentów wyrobów mięsnych w Polsce i w środkowo-wschodniej Europie.
Wciąż głodny wiedzy? Podzielimy się z Tobą smakowitą porcją zaskakujących ciekawostek.
Uwaga, ostrzegamy – apetyt na Sokołów rośnie w miarę… czytania!

Oddział w Tarnowie produkuje rocznie tyle burgerów, że po nałożeniu na siebie stanowią wieżę wyższą niż Mount Everest

Sokołów był pierwszą firmą mięsną notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych

Sokołów jako pierwszy wprowadził do sprzedaży parówki bez osłonek

   Historia oddziału w Robakowie sięga 1899 r.

Sokołów S.A. osiąga roczną wartość sprzedaży ok. 4,6 mld złotych

Sokołów S.A. zatrudnia ponad 8 tys. pracowników

W 2019 r. Sokołów S.A. sprzedał ponad 374 000 ton produktów

Oddział w Czyżewie produkuje miesięcznie tyle kilometrów parówek, ile jest z Warszawy do Nowego Jorku

Pracownicy oddziału w Czyżewie produkują miesięcznie tyle pasztetów, ile waży ok. 100 słoni

Grupa Sokołów posiada 285 sklepów

Produkty Sokołów S.A. są dostępne w około 40 krajach na całym świecie

Oddział w Dębicy jest jedynym w Polsce producentem wyrobów z naturalną pleśnią na powierzchni

Produkty z Dębicy dojrzewają nawet do 6 tygodni w specjalnych komorach dojrzewalniczych

Fuzja Grupy Sokołów z Grupą Farm Food nastąpiła w 2000 r.

Grupa Sokołów składa się z 8 nowoczesnych zakładów oraz 5 spółek zależnych

Oddziały Sokołów S.A. spełniają najwyższe standardy jakości, potwierdzone certyfikatami BRC i/lub IFS

Sezonowanie wołowiny w oddziale w Kole trwa od 10 dni do 6 tygodni