
Z pewnością słyszałeś, że Sokołów S.A. to jeden z największych i najnowocześniejszych producentów wyrobów mięsnych w Polsce i w środkowo-wschodniej Europie.
Wciąż głodny wiedzy? Podzielimy się z Tobą smakowitą porcją zaskakujących ciekawostek.
Uwaga, ostrzegamy – apetyt na Sokołów rośnie w miarę… czytania!


Oddział w Tarnowie produkuje rocznie tyle burgerów, że po nałożeniu na siebie stanowią wieżę wyższą niż Mount Everest


Sokołów był pierwszą firmą mięsną notowaną na Giełdzie Papierów Wartościowych


Sokołów jako pierwszy wprowadził do sprzedaży parówki bez osłonek


Historia oddziału w Robakowie sięga 1899 r.


Sokołów S.A. osiąga roczną wartość sprzedaży ok. 4,6 mld złotych


Sokołów S.A. zatrudnia ponad 8 tys. pracowników


W 2019 r. Sokołów S.A. sprzedał ponad 374 000 ton produktów


Oddział w Czyżewie produkuje miesięcznie tyle kilometrów parówek, ile jest z Warszawy do Nowego Jorku


Pracownicy oddziału w Czyżewie produkują miesięcznie tyle pasztetów, ile waży ok. 100 słoni


Grupa Sokołów posiada 285 sklepów


Produkty Sokołów S.A. są dostępne w około 40 krajach na całym świecie


Oddział w Dębicy jest jedynym w Polsce producentem wyrobów z naturalną pleśnią na powierzchni


Produkty z Dębicy dojrzewają nawet do 6 tygodni w specjalnych komorach dojrzewalniczych


Fuzja Grupy Sokołów z Grupą Farm Food nastąpiła w 2000 r.


Grupa Sokołów składa się z 8 nowoczesnych zakładów oraz 5 spółek zależnych


Oddziały Sokołów S.A. spełniają najwyższe standardy jakości, potwierdzone certyfikatami BRC i/lub IFS


Sezonowanie wołowiny w oddziale w Kole trwa od 10 dni do 6 tygodni