Wielkanocne specjały od Sokołowa

Żurek, schab pieczony ze śliwką i zapiekana kiełbasa to tylko niektóre z wyrobów, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Z okazji zbliżających się świąt Wielkiej Nocy Sokołów przygotował specjalną ofertę, bogatą w tradycyjne i smaczne produkty.

Biała kiełbasa Naturrino jest wyrobem, który idealnie sprawdzi się zarówno jako dodatek do żurku, jak i samodzielne danie, np. do zapieczenia z cebulą. Brak fosforanów, glutaminianu sodu oraz konserwantów są atutami naszej kiełbasy. Jest to produkt z dodatkiem tylko naturalnych, starannie wyselekcjonowanych przypraw, które nadają mu niepowtarzalny smak i aromat.

Drugie polecane przez nas danie na świąteczny stół to przepyszny schab do zapieczenia ze śliwką. Dodana do schabu suszona śliwka nadaje owocową słodycz, a jej aromat przenika do mięsa podczas pieczenia. Produkt znajduje się w sosie własnym oraz w specjalnej folii umożliwiającej pieczenie. Schab może być podany zarówno na ciepło, w formie przepysznej obiadowej pieczeni, jak i na zimno, w postaci dodatku do kanapek.

Wielkanocne biesiadowanie to nie tylko dania główne, ale i przystawki. Kabanosy francuskie, szynka Basiuni i szynka włoska to produkty, które królują na półmiskach z wędlinami. To wyroby cieszące się ogromną popularnością wśród konsumentów. Z powodzeniem można je dodać do sałatek lub innych świątecznych dań. Nadają się też idealnie do wielkanocnego koszyczka.