Tradycyjne wędzonki do ugotowania w domu – nowości od Sokołowa!

Tradycyjnie wędzona Szynka, Schab, Boczek oraz Kiełbasa do gotowania to najnowsze propozycje produktowe Grupy Sokołów. Wystarczy 1,5 godz. gotowania, aby cieszyć się w domu smakiem najwyższej jakości wyrobów.

Sokołów wychodzi naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, proponując zupełnie nowe produkty, łatwe do przygotowania w domu. Tradycyjnie wędzona Szynka, Schab, Boczek oraz Kiełbasa do gotowania zostały uprzednio uwędzone tradycyjną metodą w dymie bukowo-olchowym. Nowe propozycje Sokołowa charakteryzują się mięsnością powyżej 95% oraz brakiem glutaminianu sodu i fosforanów.

– To, co wyróżnia nasze nowości, to tradycyjny sposób wędzenia, prosty skład oraz łatwość ich przygotowania. Warto zaznaczyć, że Sokołów jako jeden z nielicznych producentów posiada tradycyjną komorę wędzarniczą, dzięki której produkty mają niepowtarzalny smak i aromat. Daje to nam szerokie możliwości w zakresie dostarczania wysokiej jakości wyrobów o szlachetnym smaku – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji.

Sposób przygotowania kulinarnych nowości jest bardzo prosty. Wystarczy włożyć produkt do wrzącej wody i gotować przez 1,5 godz. W tym czasie można przyrządzić swoje ulubione dodatki. Nowe wyroby cechuje wszechstronność zastosowań. Tradycyjnie wędzona Szynka, Schab, Boczek oraz Kiełbasa sprawdzą się doskonale jako świąteczne danie podane z sosem żurawinowym i purée ziemniaczanym. Świetnie prezentować się będą na stole podczas rodzinnego obiadu lub na zimno, jako wędlina do kanapek.

Wybrane produkty są już dostępne w sieci sklepów Delikatesy Sokołów oraz Lidl.

Dodatkowych informacji udziela:
Marcin Bałanda
Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji
Sokołów S.A.
marcin.balanda@sokolow.pl
Tel. +48 608 034 701