Sokołów z nową witryną dla miłośników salami

Najlepszy surowiec, wysoka zawartość mięsa, odpowiednio długi proces dojrzewania oraz doświadczenie ekspertów przygotowujących od 25 lat jedyne w swoim rodzaju salami – z okazji jubileuszu Sokołów udostępnił nową witrynę www.salami.pl, dedykowaną miłośnikom właśnie tej kategorii wędlin.

Za ojczyznę salami uważa się kraje leżące nad Morzem Śródziemnym, gdzie ciepły i suchy klimat stworzył idealne warunki do powolnego dojrzewania i suszenia wędlin surowych. Obecnie salami produkuje się w wielu krajach, a największym jego producentem w Polsce, niezmiennie od 25 lat, jest oddział Sokołów S.A. w Dębicy.

W związku z rosnącym zainteresowaniem produktami na bazie salami Sokołów zdecydował się na stworzenie dedykowanej witryny www.salami.pl. Na nowej stronie została zaprezentowana szeroka oferta produktów oraz ciekawe inspiracje kulinarne.

– Nasza nowa witryna to nie tylko baza produktowa, ale również kompendium wiedzy, którą powinien posiadać każdy miłośnik salami. Ważne jest, aby konsumenci mieli świadomość, że dobry produkt musi być wykonany z odpowiedniego surowca przez ludzi, którzy doskonale znają się na swojej pracy – mówi Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A.

Oddział Sokołów S.A. w Dębicy jest najstarszym i największym w Polsce producentem salami. Jako jedyny w Polsce posiada dojrzewalnię, w której powstają produkty z naturalną pleśnią.

– Staramy się nieustannie rozszerzać nasz asortyment, aby docierać do jak najszerszej grupy konsumentów. Oprócz produkcji tradycyjnego salami posiadamy szeroką gamę nowych produktów, również bezglutenowych, zarówno dla klientów indywidualnych, jak i dla branży HoReCa. Chcemy pokazać Polakom, że możliwości wykorzystania wyrobów Sokołowa ogranicza jedynie nasza kreatywność. Dlatego też zapraszamy na naszą nową stronę, gdzie można znaleźć wiele kulinarnych inspiracji, przygotowanych i objaśnionych krok po kroku przez naszego szefa kuchni – dodaje Marcin Bałanda.