Sokołów z nagrodami „Perły Rynku FMCG 2017”

6 czerwca 2017 roku w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyła się uroczysta gala wręczenia nagród „Perły Rynku FMCG 2017”. Produkty Sokołowa zostały docenione w kategorii „Kabanosy i przekąski mięsne” oraz w kategorii „Wędliny”, co zaowocowało wyróżnieniem aż pięciu produktów.

„Perły Rynku FMCG 2017” to 11. edycja badania, które ma na celu wyłonienie nowości najlepiej przyjętych przez rynek FMCG. Zwycięzców wybiera jury składające się z przedstawicieli sklepów spożywczych, hurtowni oraz firm dystrybucyjnych. W tym roku „Perłą Rynku FMCG” nagrodzono 54 produkty w 18 kategoriach.

Jury dokonało analizy nie tylko jakości, walorów smakowych i unikalności nowości, ale także rotacji, marży i szeroko rozumianego wsparcia marketingowego. Po osobistej ocenie produktów zdecydowało się przyznać w kategorii „Wędliny” złoty medal aż trzem produktom Sokołowa z serii Naturrino: Kurczakowi zapiekanemu, Szynce wędzonej oraz Schabowi wędzonemu. Produkty z zielonym listkiem NATURRINO inspirowane są naturą. Charakteryzują się delikatnym smakiem, podkreślonym dodatkiem wyłącznie naturalnych przypraw oraz brakiem konserwantów, fosforanów czy glutaminianu sodu. Sokołów otrzymał jeszcze jedno wyróżnienie w tej kategorii. Na podium znalazła się Szynka Nadbużańska, która została uhonorowana brązowym medalem.

W kategorii „Kabanosy i przekąski mięsne” również nie mogło zabraknąć produktów Sokołowa. Srebrny medal otrzymały Kabanosy Sokołów – nowa linia smakowa składająca się m.in. z kabanosów z serem, chilli oraz pieprzem cytrynowym. Nagrody z rąk organizatorów odebrał Mieczysław Walkowiak – Wiceprezes Zarządu ds. Handlu i Marketingu.

Produkty Sokołowa regularnie otrzymują wyróżnienia w najbardziej prestiżowych konkursach w Polsce. Szeroka gama oferowanych produktów oraz dbałość o jakość i smak sprawiają, że Sokołów jest producentem, którego wyroby mogą walczyć o najważniejsze nagrody w niemal każdej kategorii związanej z przetwórstwem mięsnym.