Sokołów wprowadza na rynek hummusy

Sokołów S.A. wychodzi naprzeciw najnowszym trendom żywieniowym i oczekiwaniom klientów, którzy cenią sobie różnorodność i zbilansowanie diety. Firma rozszerza swój asortyment, uzupełniając warzywną linię „Z gruntu dobre” o kolejne produkty. Już teraz klienci mogą nabyć trzy nowości: klasyczny Hummus Premium, Hummus Premium z suszonymi pomidorami oraz Hummus Premium z czarnuszką.

Hummus to pasta z ciecierzycy i tradycyjnej pasty sezamowej – tahini. Ten śródziemnomorski produkt szybko stał się rozpoznawalnym przysmakiem. Ta pożywna przekąska idealnie współgra z warzywami i świeżym pieczywem. Sokołów prezentuje trzy warianty smakowe – klasyczny Hummus Premium, Hummus Premium z suszonymi pomidorami oraz Hummus Premium z czarnuszką.

Sokołów podąża za zmieniającymi się trendami żywieniowymi. Chcemy, aby nasi klienci mieli szansę wyboru wielu wariantów produktowych z bezmięsnej oferty firmy Sokołów. Hummus Premium, Hummus z suszonymi pomidorami oraz Hummus z czarnuszką dołączają do warzywnej linii „Z gruntu dobre”, która już od roku cieszy się dużym zainteresowaniem – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Grupie Sokołów S.A.

 – Zależało nam na stworzeniu propozycji, które można będzie wykorzystać w kuchni na wiele różnych sposobów. Poprzez nasze produkty chcemy zachęcać konsumentów do eksperymentowania i odkrywania nowych smaków. Staramy się inspirować naszych klientów, prezentując im różne sposoby podania naszych past, pasztetów warzywnych oraz hummusów. Wszystkie przepisy można znaleźć na stronie www.zgruntudobre.com – dodaje Marcin Bałanda, Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji.

Hummusy firmy Sokołów nie zawierają izolatów, koncentratów białek, glutenu, ani żadnych substancji dodatkowych, a do ich przygotowania używane są tylko naturalne przyprawy, jak kmin rzymski, czosnek i cebula. Stanowią one naturalne źródło białka roślinnego dzięki dużej zawartości ciecierzycy. Hummusy charakteryzuje poręczne opakowanie (120 g), gwarantujące świeżość i dające możliwość zabrania produktów w każdą, mniejszą lub większą, podróż. To świetna okazja do skosztowania niespotykanych dotąd smaków, związanych z kulturą Bliskiego Wschodu. Zachęcamy do spróbowania past w połączeniu z marchewką, selerem naciowym, ogórkiem zielonym czy papryką, ale również na kanapce lub jako dodatek do tortilli.

Nowa gama hummusów rozszerza warzywną serię „Z gruntu dobre”, na którą składają się już: Pasta z białej fasoli, Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami, Pasta warzywna z ciecierzycy oraz Pasztet warzywny i Pasztet z soczewicy z żurawiną. Wszystkie produkty powstają z zachowaniem najwyższych standardów jakości i bezpieczeństwa – to produkty z tzw. czystą etykietą, zawierające wyłącznie naturalne dodatki. 

Hummusy „Z gruntu dobre” można nabyć w sklepach własnych Delikatesy Sokołów. Planowane jest rozszerzenie sprzedaży asortymentów o kolejne sieci.

Dodatkowych informacji udziela:
Marcin Bałanda
Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji
Sokołów S.A.
marcin.balanda@sokolow.pl
tel.: +48 608 034 701