Sokołów patronem Kulinarnego Rajdu Mistrzów 2018

Tłumy gości, najlepsi szefowie kuchni, wyśmienite dania i zacięta rywalizacja – zakończyła się VII edycja konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów, zorganizowanego przez Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni. Partnerem głównym wydarzenia była Grupa Sokołów.

26 października 2018 r. we wrocławskim Haston City Hotel odbyła się VII edycja konkursu Kulinarny Rajd Mistrzów, którego patronem głównym została Grupa Sokołów. Do konkursu (po wcześniejszych eliminacjach) zakwalifikowało się 12 szefów kuchni wraz z pomocnikami. Organizatorzy przygotowali dla nich dwie konkurencje. Pierwsza – sprawnościowa – polegała na wykonaniu 10 zrazów ze skrzydła wołowego w jak najkrótszym czasie. W drugiej konkurencji uczestnicy musieli przygotować przystawkę ciepłą i danie główne z wykorzystaniem wołowiny Sokołów Uczta Qulinarna. Kucharze mieli do dyspozycji rostbef – mięso idealne na steki, ale również doskonale spisujące się jako pieczeń. Drugim elementem, na którym pracowali szefowie kuchni, była cuvette, czyli część udźca wołowego.

Uczestników konkursu oceniało jury w składzie: Jerzy Pasikowski, Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński i Michał Chrapowicz. Jurorem prowadzącym był Karol Okrasa.

Zwieńczeniem dnia była uroczysta gala połączona z ogłoszeniem wyników konkursu oraz wręczeniem nagród.