Sokołów na Festiwalu Kuchni Regionalnej
Znakomite, regionalne produkty, tłumy gości, setki wręczonych upominków i niepowtarzalna, podlaska atmosfera – za nami kolejna edycja Festiwalu Kuchni Regionalnej „Jesień na Mazowszu i Podlasiu”. Sokołów zaprezentował tam swoje tradycyjne produkty, w tym serię Naturrino.
Coroczny Festiwal Kuchni Regionalnej „Jesień na Mazowszu i Podlasiu” to jedna z najpopularniejszych imprez organizowanych przez Sokołowski Ośrodek Kultury. Celem festiwalu jest promocja regionalnej kuchni, prostej, a jednocześnie obfitującej w wiele wspaniałych smaków.
Największy producent z branży spożywczej w regionie zaprezentował szeroką gamę najwyższej jakości produktów, które doskonale wpisywały się w tradycyjny, regionalny charakter imprezy. Oprócz serii wędlin Naturrino goście festiwalu mieli okazję spróbować produktów z linii „Drób Premium” oraz „Z gruntu Dobre”.
– Chcemy, aby to właśnie mieszkańcy naszego miasta mieli okazję próbowania naszych wyrobów jako pierwsi. Nasza obecność na festiwalu pozwoliła nie tylko na pokazanie propozycji produktowych Sokołów S.A., ale pomogła też zbliżyć się do lokalnej społeczności – podkreśla Bogusław Miszczuk, Prezes Zarządu Sokołów S.A.
Tegoroczna edycja cieszyła się bardzo dużą popularnością wśród odwiedzających. Stoisko Sokołowa było nieustannie oblegane przez tłumy gości, którzy bardzo pozytywnie wypowiadali się na temat prezentowanych produktów. Dla odwiedzających festiwal Sokołów przygotował drobne upominki.