Najlepsze produkty według konsumentów

W ogólnopolskich badaniach konsumenckich przeprowadzonych przez instytut Gfk Polonia konsumenci docenili aż trzy produkty Sokołowa. Schab ze śliwką, kabanoski Sokoliki oraz hummusy z linii „Z gruntu dobre” to asortymenty, które podbiły kubki smakowe oceniających.

W kategorii „Mięso i przetwory mięsne” bezkonkurencyjny okazał się schab ze śliwką do zapieczenia Sokołów. Podobnie kabanoski Sokoliki, które otrzymały złoto w grupie „Żywność dla dzieci”. Z kolei trzecie miejsce w kategorii „Przetwory warzywno-owocowe” zdobyły hummusy „Z gruntu dobre”.

Przedmiotem 8. edycji ogólnopolskiego badania „Najlepszy Produkt – Wybór Konsumentów” były nowości na rynku, wprowadzone do sprzedaży między 1 września 2017 a 1 września 2018 roku. Celem badania było zidentyfikowanie, które nowe produkty FMCG zasługują na miano najlepszych. Zwycięzców wybrali konsumenci ankietowani przez instytut GfK Polonia.

Schab ze śliwką to klasyka polskiej kuchni. Sokołów przygotował wersję do zapieczenia, którą prosto i szybko można przygotować w domu. Dodana do schabu suszona śliwka nadaje owocową słodycz, a jej aromat przenika do mięsa podczas pieczenia. Schab może być podany zarówno na ciepło – jako przepyszna obiadowa pieczeń, jak i na zimno – w formie dodatku do kanapek.

Kabanoski Sokoliki do doskonała pożywna przekąska dla najmłodszych. Są produkowane są z najwyższej jakości mięsa. Nie zawierają barwników. Nowoczesna i bezpieczna technologia pozwala na wyeliminowanie dodatku takich substancji jak związki fosforanowe czy glutaminian monosodowy. Produkty charakteryzują się wysoką zawartością mięsa wieprzowego, które zostało połączone z delikatnymi przyprawami. Kabanoski Sokoliki dostępne są w dwóch wersjach smakowych: z dodatkiem cielęciny i indyka.

Hummusy „Z gruntu dobre” to produkty przeznaczone dla osób, które chcą wzbogacić swoją dietę o produkty warzywne. Są produkowane w trzech wariantach smakowych: klasycznym, z suszonymi pomidorami i z czarnuszką. Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą oraz w 100% naturalnym składem. Do produkcji hummusu są wykorzystywane wyłącznie naturalne przyprawy. Produkty nie zawierają izolatów, koncentratów białek, glutenu ani żadnych substancji dodatkowych. Dzięki dużej zawartości ciecierzycy są doskonałym źródłem żelaza. Stanowią doskonały dodatek do tortilli lub sałatki.

Rozbudowując ofertę produktową, Sokołów kieruje się potrzebami klientów. Ich zadowolenie z zakupionego wyrobu jest priorytetem. Zdobycie nagrody przyznawanej przez samych konsumentów jest potwierdzeniem słuszności dotychczasowych działań i założeń strategicznych. To także uhonorowanie pracy wielu ludzi zajmujących się wyprodukowaniem, bezpieczeństwem i jakością finalnego produktu.