L’Art de la cuisine Martell 2016
Sokołów S.A. wspiera rozwój profesjonalnej sztuki kulinarnej. Firma była partnerem strategicznym 14. edycji konkursu L’Art de la cuisine Martell, w którym rywalizowali szefowie kuchni reprezentujący najlepsze restauracje w Polsce.
Sokołów S.A. przygotował nagrody dla zwycięzców, jak również zorganizował warsztaty poświęcone tematowi polskiej wołowiny. W kulinarnych zmaganiach uczestniczyło 16 dwuosobowych drużyn, spośród których najlepszych wyłoniło jury pod przewodnictwem Pawła Oszczyka.
W tym roku po raz pierwszy w historii konkursu również publiczność miała możliwość zagłosować na najlepiej prezentującą się potrawę. Wyłonieni w konkursie laureaci zostali nagrodzeni przez Sokołów S.A. zaproszeniami na wspólne gotowanie z Sokołowem, produktami oraz voucherami na zakup wysokiej jakości wołowiny Sokołów.
W tym roku zwycięzcami konkursu zostali:
I miejsce – Mateusz Bogdański, Artur Kuchnia (Hotel Heron)
II miejsce – Tomasz Zdrenka, Michał Kowalski (Restauracja Enjoy)
III miejsce – Krzysztof Bielawski, Patryk Głowacki (Restauracja Szeroka)
Nagroda Jury Koneserów – Diana Olechnowicz, Magda Wacek (Restauracja Signature)
Nagroda Publiczności – Dawid Zagrzywiec, Piotr Gipsiak, (Courtyard Marriott Warsaw Airport)
Tegorocznej edycji konkursu towarzyszyły warsztaty kulinarne prowadzone przez szefa kuchni Sokołowa – Dominika Moskalenko. Odbyły się trzy spotkania poświęcone walorom kulinarnym polskiej wołowiny. Ich uczestnicy uzyskali ciekawe informacje między innymi o pochodzeniu wołowiny Sokołów Uczta Qulinarna czy jej sezonowaniu, jak również praktyczne porady dotyczące jej przyrządzania. Warsztaty wzbudziły ogromne zainteresowanie zarówno gości, jak i mediów.