II Warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą

II Warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą
II Warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą
II Warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą
II Warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą

W sobotę 4 lipca 2015 r. odbyły się kolejne warsztaty kulinarne dla osób z cukrzycą w ramach kampanii „Menu dla Diabetyka”. 

W ramach Dni Konina David Gaboriaud przeprowadził dwa warsztaty dla diabetyków, które zgromadziły ponad 60 uczestników wspólnego gotowania i wielu widzów, którzy mogli dowiedzieć się więcej (i posmakować!) propozycji z naszego cukrzycowego menu. 

David przyrządził między innymi polską Ucztę Qulinarną – wołowinę z Sokołowa. Ponadto Beata Stepanow, Prezes Stowarzyszenia Edukacji Diabetologicznej, opowiadała gościom odwiedzającym imprezę o tym, jak się odżywiać w cukrzycy i czego należy unikać, aby nie narażać się na zachorowanie. 

Akcja była częścią "Miasteczka Profilaktycznego", które swoim patronatem objął Prezydent Konina. Zadanie jest współfinansowane ze środków otrzymanych przez Ministerstwo Zdrowia. Sokołów jest partnerem akcji edukacyjnej „Menu dla Diabetyka” i akcji specjalnej „Mięsa i Wędliny w Diecie Cukrzycowej”.