Garden party w dobrym smaku warsztaty kulinarne Sokołów
Sokołów w swej działalności kładzie nacisk na to, by jedzenie służyło nie tylko zaspokajaniu głodu, lecz także, by czerpać z niego przyjemność. Kolejne sokołowskie warsztaty odbyły się w niezobowiązującej atmosferze garden party. Oprócz wspólnego grillowania i przygotowywania dodatków ich uczestnicy mogli zdobyć informacje na temat znaczenia jakości i pochodzenia mięsa, doboru wina do posiłku oraz nowoczesnych, wysokiej jakości grilli.
Wyjątkowa atmosfera Dworku Ziemiańskiego w Woli Suchożebrskiej służy spotkaniom, które stają się chwilą oddechu w codziennym pędzie. Wspólne przyrządzanie posiłku i niespieszne spożywanie go, pozwala na nowo odkrywać bogactwo smaków.
Warsztaty, w których uczestniczyli blogerzy oraz redakcja magazynu „Kukbuk”, odbyły się w otaczającym dworek parku. Pod przewodnictwem Dominika Moskalenki, szefa kuchni Sokołów, goście przygotowywali grillowane mięsa oraz proste w wykonaniu, a jednocześnie pomysłowe dodatki do nich: warzywa, sałatki, salsy, sosy.
Podczas warsztatów, Barbara Tomczuk, zastępca kierownika w Dziale Skupu Sokołów S.A., opowiedziała o znaczeniu jakości, bezpieczeństwa i pochodzenia mięsa. Firma Sokołów, współpracując z polskimi hodowcami w ramach innowacyjnego programu „Razem w Przyszłość”, ma pełną kontrolę na każdym etapie produkcji surowca. To daje pewność, że mięso, które trafia do sokołowskich zakładów jest bezpieczne i wysokiej jakości.
Główne zasady łączenia wina i potraw przedstawił uczestnikom warsztatów sommelier z firmy Czerwona Oliwka, a o nowoczesnych rozwiązaniach stosowanych w grillach oraz kryteriach wyboru grilla pod kątem określonych potrzeb opowiedział przedstawiciel firmy sklepu Top Grille, główny partner marki Weber.