Wyroby Sokołowa TOP PRODUKTAMI programu „Doceń polskie”
Produkty firmy Sokołów S.A. zdobyły kolejne prestiżowe wyróżnienie. Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” potwierdziła ich najwyższą jakość, przyznając im zarówno godła, jak i tytuły TOP PRODUKT. Uznanie zyskały wszystkie sokołowskie wyroby, które wzięły udział w XXIII atestacji żywności.
Celem Ogólnopolskiego Programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Fundacji Klubu Szefów Kuchni.
Najnowszy audyt był już dwudziestym trzecim w historii organizowanego od 2011 roku programu „Doceń polskie”. Do certyfikacji zakwalifikowanych zostało ponad 180 wyrobów z asortymentu niemal 80 wytwórców z całej Polski. Od samego początku honorowy patronat nad atestacjami żywności sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Biorące udział w certyfikacji wyroby Sokołowa spełniły wszystkie kryteria programu, jakimi są: odpowiedni smak i wygląd, cena adekwatna do jakości oraz tzw. polski akcent, wyrażający związek produktu z naszym krajem. Specjaliści z Loży Ekspertów oceniali sześć propozycji firmy Sokołów S.A.: Salami Chips klasyczne, Boczek surowy wędzony, Stek z antrykotu bez kości marki Uczta Qulinarna, Szynkę pieczoną NATURRINO, Kurczaka zapiekanego NATURRINO oraz Schab pieczony NATURRINO. Wszystkie wyroby Sokołowa zdobyły maksymalne noty za oceniane kategorie, otrzymując zarówno certyfikat „Doceń polskie”, jak i tytuł TOP PRODUKT.