Sokołów z nagrodą „Złoty Paragon 2017”

Sokołów po raz kolejny został laureatem prestiżowej nagrody „Złoty Paragon – Nagroda Kupców Polskich”. W tym roku wyróżnione zostały Kabanosy francuskie oraz Boczek surowy wędzony.

Nagrody przyznawane są najlepszym produktom na rynku w oparciu o głosy czytelników miesięcznika „Hurt & Detal”. W tym roku do konkursu zgłoszonych zostało ponad 470 produktów w 62 kategoriach.

25 maja 2017 roku w warszawskim Teatrze Kamienica odbyła się siódma już gala wręczenia prestiżowych statuetek „Złoty Paragon”. Sokołów został w tym roku nagrodzony w dwóch kategoriach. Pierwsze miejsce w kategorii „Wędliny premium” oraz „Złoty Paragon” otrzymały Kabanosy francuskie 120 g. W kategorii „Wędliny konfekcjowane” wyróżniony z kolei został Boczek surowy wędzony 100 g. Uroczystą galę wręczenia statuetek poprowadził duet: Zygmunt Chajzer oraz Dorota Gardias.

To nie pierwsze tak prestiżowe wyróżnienia dla Grupy Sokołów. W ubiegłym roku Nagrodą Specjalną w konkursie „Złoty Paragon” uhonorowana została linia Naturrino. Produkty Sokołowa regularnie zdobywają wyróżnienia w największych konkursach w kraju. Podyktowane jest to nie tylko podążaniem za aktualnymi trendami, ale również poszukiwaniem nowości z niezmienną dbałością o najlepszy smak i najwyższą jakość produktów.