Nowe warzywne dania gotowe linii Z gruntu dobre
Gołąbki, bigos, fasola po bretońsku – to klasyki, niezmiennie cieszące się popularnością wśród wielbicieli tradycyjnych smaków. Teraz są dostępne w nowej, warzywnej odsłonie. Sokołów poszerza bezmięsną linię „Z gruntu dobre” o dania gotowe, takie jak: bigos warzywny, soczewica z suszonymi pomidorami, mix po bretońsku, gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym oraz gołąbki z warzywami w sosie grzybowym. Wszystkie powstają ze 100% naturalnych składników i nie zawierają konserwantów.
Zdrowo, wygodnie i naturalnie – tak chcemy jeść
Jednym z ważnych trendów kulinarnych jest dbałość o wzbogacenie posiłków w składniki roślinne. Coraz więcej osób deklaruje, że chce wprowadzać do codziennego menu więcej warzyw i owoców. Z drugiej strony – żyjemy szybko i intensywnie, dlatego poszukujemy takich propozycji kulinarnych, dzięki którym będziemy mogli prosto i wygodnie przygotować zdrowe, pełnowartościowe danie. Jednocześnie nie chcemy rezygnować z wysokiej jakości, dlatego wybieramy produkty o dobrym, sprawdzonym, naturalnym składzie.
Poczuj moc warzyw!
Produkty z linii „Z gruntu dobre” to odpowiedź firmy Sokołów na najnowsze trendy. – Nasz asortyment nieustannie rozwijamy z myślą o jak najlepszym zaspokajaniu potrzeb konsumentów – mówi Krzysztof Kawecki, Dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w Sokołów S.A. – Doskonale wiemy, jak zmieniają się oczekiwania klientów i jak bardzo rośnie świadomość znaczenia różnorodnej, zdrowej diety. Produkty roślinne są jej bardzo ważnym elementem, dlatego też stworzyliśmy linię „Z gruntu dobre”.
Produkty „Z gruntu dobre” to propozycje bezmięsne – zawierają wyłącznie warzywa oraz składniki roślinne (kasze, ryż, pestki, nasiona, orzechy) oraz naturalne przyprawy. Mają bardzo wysoką wartość odżywczą. Są produktami z tzw. czystą etykietą i zawierają wyłącznie naturalne dodatki. W ich składzie nie znajdziemy konserwantów ani żadnych substancji dodatkowych.
Nowe dania gotowe
Dania gotowe są nową propozycją w linii „Z gruntu dobre”. – Konsumenci poszukują takich wyrobów, które łatwo i wygodnie pozwolą im na co dzień zadbać o właściwie zbilansowany jadłospis – mówi Krzysztof Kawecki. – Nasze nowe dania gotowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy je podgrzać, by otrzymać zdrowy i smaczny posiłek, bogaty w składniki odżywcze. To idealny pomysł na lunch, obiad czy ciepłą kolację.
Nowe dania gotowe „Z gruntu dobre” to:
Bigos warzywny – przygotowany tradycyjnie z kapusty kwaszonej, wzbogacony pieczarkami, soczewicą czerwoną i marchwią. Wyjątkowy smak i aromat podkreślają suszone śliwki i grzyby.
Soczewica z suszonymi pomidorami – soczewica zielona, która jest wyjątkowo wartościowym składnikiem diety, została połączona z suszonymi pomidorami. Takie zestawienie wzbogaciło jej smak, dodatkowo podkreślony naturalnymi przyprawami i odrobiną czosnku.
Mix po bretońsku – to kompozycja cennych dla zdrowia roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola biała typu jaś i soczewica czerwona. Smakowity mix został przygotowany z dodatkiem pomidorów – po bretońsku i z naturalnymi przyprawami.
Gołąbki z warzywami w sosie pomidorowym – liście kapusty, skrywają w sobie smakowity farsz, przygotowany z ryżu z pieczarkami, z dodatkiem podgrzybków i naturalnych przypraw. Smaku dopełnia aromatyczny sos pomidorowy.
Gołąbki z warzywami w sosie grzybowym – idealnie uformowane gołąbki ze smakowitym warzywnym farszem z pieczarek, ryżu i suszonych podgrzybków. Kompozycję uzupełnia grzybowy sos, którego smak podkreślają odpowiednio skomponowane przyprawy.
Dania gotowe „Z gruntu dobre” są dostępne w Delikatesach Sokołów oraz w sieci Delikatesów Gzella.
Dodatkowych informacji udziela:
Jagoda Konarska
Project Manager
j.konarska@qualitypr.pl
Tel. +48 728 405 287
Marcin Bałanda
Dyrektor Spółki ds. PR i Komunikacji w Sokołów S.A.
marcin.balanda@sokolow.pl
Tel. +48 608 034 701