Nagrody dla Sokołowa w rankingu „Najlepszy produkt 2016 – Wybór Konsumentów”
Produkty firmy Sokołów S.A. zdobyły trzy nagrody w 5. edycji ogólnopolskiego badania „NAJLEPSZY PRODUKT 2016 – Wybór Konsumentów”. Wyroby Sokołowa zostały wyróżnione w trzech kategoriach: „Parówki”, „Kabanosy” oraz „Wędliny”.
Przedmiotem badania „Najlepszy produkt 2016 – Wybór Konsumentów” było aż 322 nowości, wprowadzonych do dystrybucji między 1 września 2014 a 1 września 2015, a jego celem – wybór produktów zasługujących na miano najlepszych według ankietowanych konsumentów. W badaniu wzięła udział reprezentatywna próba 1000 respondentów. Głos zabrali konsumenci, którzy decydują lub istotnie współdecydują o zakupach dla swojego gospodarstwa domowego oraz używają produkty z badanych kategorii.
Produkty Sokołowa zostały docenione w aż trzech kategoriach:
1) Sokołów Słowianki parówki ze schabu, z indyka, z fileta zwyciężyły w kategorii „Parówki” – I miejsce (ZŁOTY MEDAL);
2) Kabanosy Sokołów o smaku: bazylii i oregano, pomidorów suszonych, sera pleśniowego błękitnego, sera pleśniowego złocistego – zajęły II miejsce w kategorii „Kabanosy”, zdobywając SREBRNY MEDAL;
3) Linia Sokołów Naturrino – zajęła II miejsce w kategorii „Wędliny”, zdobywając SREBRNY MEDAL.
Nagrody i wyróżnienia zdobywane przez produkty Sokołów są potwierdzeniem ich wysokiej jakości, docenianej przez konsumentów. Firma wykorzystuje sprawdzone surowce, w dużej części pozyskiwane w ramach programów współpracy z hodowcami, a produkcja odbywa się zgodnie z wymaganiami uznanych międzynarodowych standardów IFS oraz BRC. Sokołów S.A. dba o dostarczanie klientom produktów o wysokich walorach smakowych, pozwalających komponować codzienny jadłospis w zdrowy i zbilansowany sposób.
Organizatorem badania „Najlepszy produkt 2016 – Wybór Konsumentów” jest Wydawnictwo Gospodarcze, a jego realizatorem – Instytut GfK.